Hjertevenlig kost

- Mod forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol

Forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol er to af hovedårsagerne til udviklingen af hjertekar-sygdomme, men der er heldigvis rigtig meget man selv kan gøre, ved at ændre sine mad- og motionsvaner

Hjerteformet salat på lyseblåt bord

Forhøjet blodtryk

Forhøjet blodtryk er betegnelsen for, at dit hjerte skal bruge flere kræfter for at kunne pumpe blodet igennem pulsårene, som med tiden vil medføre, at det kan blive tykt, stift og svækket. Dit blodtryk er forhøjet, hvis det er over 140/90, når det måles hos lægen, men hvis du allerede har en høj risiko eller har en hjertesygdom, har diabetes eller en nyresygdom, skal dit blodtryk være under 130/80.

Du er meget velkommen til at ringe, skrive eller selv booke en tid online, så jeg kan hjælpe dig med den rette kost.

Sunde madvarer formet som et hjerte med et stetoskop rundt om

Forhøjet kolesterol

Kolesterol er betegnelsen for et fedtstof, der indgår i alle kroppens celler, hvor det bidrager med en lang række vigtige funktioner. Din krop danner selv kolesterol, som bliver transporteret rundt i kroppen via blodet. Kolesterol består af total-kolesterol, som er en samlet betegnelse for de tre former for kolesterol: LDL, HDL og triglycerid. Hvis disse værdier er forhøjet kan det føre til åreforsnævring og øge din risiko for at udvikle blodpropper. Ved at omlægge dine kostvaner, kan du oftest sænke dit kolesteroltal.

Det er aldrig for sent at ændre sine vaner og her står jeg klar til, at vejlede dig i en sund og alsidig kost, der tager hensyn til dine behov og ønsker.

Du er meget velkommen til at ringe, skrive eller selv booke en tid online.

Boot Camp Januar 2021

Kom på et unikt 6 ugers Boot Camp forløb, hvor du bliver mødt af 3 eksperter indenfor hvert deres område.

Denne side benytter cookies